Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη δρομολογείται από την ΤΕΔΚ του νομού, η οποία αρχίζει επαφές με φορείς με στόχο τον εντοπισμό και την παραχώρηση έκτασης.

Η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη δρομολογείται από την ΤΕΔΚ του νομού, η οποία αρχίζει επαφές με φορείς, όπως οι Δήμοι, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, με στόχο τον εντοπισμό και την παραχώρηση έκτασης.

Το μουσουλμανικό νεκροταφείο ήταν ένα πάγιο αίτημα των μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων παραβρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ. Οι εκπρόσωποί της είπαν ότι το νεκροταφείο είναι απαραίτητο, καθώς, όπως ανέφεραν, στο νομό Θεσσαλονίκης κατοικούν 800 οικογένειες μουσουλμάνων και λόγω της έλλειψης νεκροταφείου οι νεκροί μεταφέρονται σε μουσουλμανικά νεκροταφεία της Θράκης για ταφή. Είχαν ήδη διαβιβάσει το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά υπάρχει συναρμοδιότητα της ΤΕΔΚ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε αποδεκτό το αίτημα και ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση του χώρου.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ