Skip to main content

Μουτζούρης για Μητσοτάκη: Να κι αν είναι θυμωμένος (video)

Την αντίδραση κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε σχόλιο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τον πρωθυπουργό, το οποίο συνοδεύτηκε από χειρονομία.

Έντονη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και καταγράφει συνομιλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Ειδικότερα, το βίντεο καταγράφει τηλεφωνική συνομιλία που έχει ο κ. Μουτζούρης με τον κ. Γεραπετρίτη, όπως μετέδωσε το πρωί ο ΣΚΑΪ, κατά την οποία ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων στον συνομιλητή του: «Διαβάζω στα site ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον Μουτζούρη. Κι εγώ μπορώ να σου πω "να κι αν είναι θυμωμένος" και τι έγινε», χειρονομώντας ταυτόχρονα. 

 

Μετά τη κυκλοφορία του βίντεο, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαία συμπεριφορά και έθεσαν ουσιαστικά τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός του κάδρου της συνάντησης των αυτοδιοικητικών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η συνάντηση στο Μαξίμου ορίστηκε σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των αντιδράσεων στα νησιά για την κατασκευή κλειστών δομών.

Μουτζούρης: Μια ιδιωτική συνομιλία ήταν

Με ανάρτηση στο Facebook, το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για ιδιωτική συνομιλία.

«Δύσκολη ημέρα χθες. Σήμερα: σύνεση, ενότητα, λογική, μετρημένες κινήσεις, ευνομία! Όλοι μαζί! Μια ιδιωτική τηλεφωνική συνομιλία ήταν! Όλοι έχουν τέτοιο δικαίωμα!», έγραψε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην ανάρτησή του στομ facebook.

Πέτσας: Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης

Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

«Δεν είναι πλάκα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.