Skip to main content

Μουζάλας από Θεσσαλονίκη: Βρισκόμαστε σε μια επίθεση από την ακροδεξιά

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αμιγώς Ακροδεξιά αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον Βέμπερ», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Ποτέ άλλοτε οι ευρωεκλογές δεν ήταν τόσο κρίσιμες όσο είναι τώρα» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση «Για την Ευρώπη των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην Πυλαία.

Για ποιο λόγο; «Γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των λαών από την Ακροδεξιά, αλλά ακόμα χειρότερο, από την παραδοσιακή Δεξιά που έχει ενστερνιστεί σ' ένα σημαντικό κομμάτι τον ακροδεξιό λόγο και την ακροδεξιά πρακτική», όπως είπε.

«Το 70% της καθημερινότητας μας καθορίζεται από αποφάσεις που λαμβάνονται από την ΕΕ. Αυτό που διακυβεύεται» ανέφερε στην αρχή της συζήτησης ο κ. Μουζάλας «είναι η καθημερινότητά μας αύριο. Δηλαδή είναι αν θα συνεχίσουν να παίρνουν εισοδήματα από τους μικρούς, τους εργαζόμενους, τους μεσαίους  για να τα δίνουν στους πλούσιους. Αν παράλληλα με τη δημοσιονομική σκληρότητα που βιώσαμε, θα υπάρξει αντίστοιχη σκληρότητα για την εφαρμογή κοινωνικών μέτρων...».

«Εμείς καταργήσαμε τον υποκατώτατο (μισθό)... Θα ξαναέρθει; Εμείς δώσαμε αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν; Κάνουμε προσλήψεις στα νοσοκομεία. θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσλήψεις; Αυτό είναι το διακύβευμα», τόνισε.

«Καλώ όλους» είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μουζάλας «να σκεφτούν το εξής: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αμιγώς Ακροδεξιά αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον Βέμπερ. Οι θέσεις του Βεμπερ είναι Grexit, τότε που παιζόταν το Grexit πριν καν το πει ο Σόιμπλε...Είναι οι μετανάστες να στέκονται στη χώρα υποδοχής -δηλαδή στην Ελλάδα και στην Ιταλία- και να μην υπάρχει αλληλεγγύη, να μην υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική... Είναι ενάντια στις αυξήσεις και υπέρ της λιτότητας. Είναι ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις είναι υπέρ του υποκατώτατου μισθού. Δεν τον ενδιαφέρουν τα νοσοκομεία και οι παιδικοί σταθμοί ,θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει. Ο Βέμπερ θαυμάζεται από τον κ. Μητσοτάκη. Ο Βέμπερ αποτελεί όραμα για τον κ Μητσοτάκη. Αυτοί που διαβάζουν κι ακούνε θα πρέπει ν' αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν».

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν την εκδήλωση, τις εξελίξεις στην ΕΕ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, υπογράμμισε ότι σ' αυτό «μπορεί κανείς να δει το παρελθόν το παρόν και να προδικάσει το μέλλον. Όταν πρωτοέγινα υπουργός το κάθε κράτος είχε τη δική του εθνική πολιτική και όλα τα κράτη μαζί βρίζανε την Ελλάδα και την Ιταλία. Δεν λέω κρίνανε ...βρίζανε. Σε κάποια φάση οι προτάσεις της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και η παρέμβαση του Γιούνκερ οδήγησε στο να αποκτήσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία είχε χαρακτηριστικά αλληλεγγύης και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το διάστημα κάναμε 42.000 μετεγκαταστάσεις, 7.500 επανενώσεις οικογενειών, 7.500 επιστροφές στις χώρες καταγωγής τους. Αυτοί είναι 60.000 άνθρωποι. Αν δεν υπήρχε εκείνη η ευρωπαϊκή πολιτική θα είχαμε άλλα 100 καμπ στην Ελλάδα. Φύγαμε από τον Γιούνκερ ερχόμαστε στον Βέμπερ. Τι λέει ο Βέμπερ; Το κάθε κράτος τα δικά του. Όλοι να μένουν Ελλάδα, Ιταλία...».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Aπ. Αντωνούδης, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.