Skip to main content

Μουζάλας: Να επανέλθει το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

Ο Γ. Μουζάλας χαρακτήρισε «πολύ πιο επικίνδυνη την παραδοσιακή Δεξιά που έχει ενστερνιστεί το λόγο και την πράξη της Ακροδεξιάς».

«Πρέπει να προκαλέσουμε τέτοια ρήγματα στην ΕΕ που να οδηγήσουν σε μία ενότητα που θα έχει βλέψεις και στόχους κοινωνικούς. Γι' αυτό φτιάχνουμε την Προοδευτική Συμμαχία. Πρέπει να επανέλθει το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Δεξιά σημαίνει ότι αφαιρούνται εισοδήματα από τους κανονικούς ανθρώπους για να δοθούν στις εταιρείες, με το πρόσχημα ότι έτσι θα ζήσουμε καλύτερα. Ότι αφαιρούνται κατακτήσεις. Εκεί θα αντιπαρατεθούμε, θα προσπαθήσουμε για την πλατιά προοδευτική συμμαχία» σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχία. Τόνισε δε ότι η διακύβευση αυτών των ευρωεκλογών είναι «η ύπαρξη του κοινωνικού κράτους σε όλη την Ευρώπη ή μία ακόμη πιο βάρβαρη εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μέτρων, που τα εισοδήματα των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων θα προσπορίζονται οι πλούσιοι και οι εταιρείες».

Ο κ. Μουζάλας άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απόψεις του, λέγοντας ότι όταν υπήρξε υπουργός Εσωτερικών, «απέλυσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έκλεισε νοσοκομεία, ιατρεία, σταθμούς». Καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ «φτηνά, επικοινωνιακά κόλπα, μπροστά στην συγκροτημένη πολιτική άποψη που αντιπαραθέτει η κυβέρνησή μας».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί. Το οκτάωρο του φαίνεται "ξεπερασμένο", το ασφαλιστικό του Πινοσέτ "από τα καλύτερα"» είπε και αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον 13ο μισθό. «Δεν μιλάμε για επαναφορά δώρου, μιλάμε για επαναφορά ενός χαμένου μισθού. Τον έκλεψαν από τον λαό και η κυβέρνησή μας είναι πιθανόν να μπορέσει να του δώσει, στη φάση που φύγαμε από τα μνημόνια, πληρώσαμε κομμάτι του χρέους στο ΔΝΤ, πήραμε κοινωνικά μέτρα...» τόνισε.

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ είπε ότι «έχει πάρει σαφή πορεία υπέρ της Νέας Δημοκρατίας» και αναφερόμενος στις εκλογές στην Ισπανία, σημείωσε: «Μας ρωτάνε γιατί χαρήκαμε με τον Σάντσεθ, ενώ οι Podemos έπεσαν. Χαρήκαμε γιατί το πρόγραμμα του Σάντσεθ που νίκησε εκφράζει αυτό που λέμε προοδευτική συμμαχία. Λυπηθήκαμε που οι Podemos δεν πήγαν τόσο καλά. Αλλά σαν σύνολο είχαμε θετική έκβαση στην Ισπανία. Αυτό πρέπει να κάνουμε παντού».

Εκτίμησε ότι «η Σοσιαλδημοκρατία, μετά από χρόνια, δείχνει να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον εναγκαλισμό με την Δεξιά» ενώ για το ΚΙΝΑΛ είπε ότι «οι θέσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα μάλλον το βγάζουν εκτός προοδευτικού τόξου».

Ο Γ. Μουζάλας χαρακτήρισε «πολύ πιο επικίνδυνη την παραδοσιακή Δεξιά που έχει ενστερνιστεί το λόγο και την πράξη της Ακροδεξιάς» και υπογράμμισε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί να προσέλθει στις ευρωεκλογές, καθώς η διακύβευση «είναι η ζωή μας μετά τις ευρωεκλογές, τα εισοδήματά μας μετά τις ευρωεκλογές, τα ιατρεία και τα νοσοκομεία μας...».