Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Εγώ δεν κατηγορώ της ΜΚΟ ότι έκαναν “λαμογιές”», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ύπαρξη σκοτεινού σημείου στη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό από τις ΜΚΟ έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του North 98, η δημιουργία του συγκεκριμένου προβλήματος οφείλεται αποκλειστικά στις ΜΚΟ και όχι το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε «τη μεγαλύτερη απορρόφηση (κονδυλίων) που έχει γίνει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης για το μεταναστευτικό», δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα οικονομικά: «Δεν διαχειρίστηκα οικονομικά. Πιθανώς θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε μεγαλύτερο ποσοστό κονδυλίων, αλλά ξεχνάει κανείς τη γραφειοκρατία τη δική μας και της Ευρώπη.»

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης κάνει τους ελέγχους που πρέπει να κάνει και θα φανεί στο τέλος το ο,τιδήποτε. Ό,τι έχει ξοδευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο είναι αναρτημένο στη Διαύγεια.»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το Ελληνικό Κράτος νομικά δεν μπορεί, δεν έχει δικαίωμα, να ελέγξει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: «Παρακάλεσα τις ΜΚΟ, λέγοντας ότι αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωσή τους, επειδή δουλεύουν μέσα σε ένα κράτος δικαίου, κάθε μήνα να αναρτούν στη Διαύγεια , τον ισολογισμό: τι ξόδεψαν και που. Αυτό δεν έγινε, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του Ελληνικού Κράτους.».

Ο κ. Μουζάλας συμπλήρωσε: «Εγώ δεν κατηγορώ της ΜΚΟ ότι έκαναν “λαμογιές”. Υπάρχει εκεί ένα σκοτεινό σημείο για το οποίο κατά την άποψή μου ευθύνονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που το δημιούργησαν. Αυτό δημιούργησε και μια κακιά αίσθηση για τις ΜΚΟ στον λαό μας.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ