Skip to main content

Μπάχαλο με τα κομμωτήρια Θεσσαλονίκης και Σερρών - Τι λέει ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στις γκρι ζώνες, δεν θα ενταχθούν στις εξαιρέσεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των κομμωτηρίων, των κουρείων και των κέντρων αισθητικής σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Παρότι αρχικά η εικόνα έδειχνε άνοιγμά τους και στις δύο περιοχές, μετά τις ανακοινώσεις για εν λειτουργία κομμωτήρια σε όλη τη χώρα έως και την Κυριακή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στις γκρι ζώνες δεν θα ενταχθούν στις εξαιρέσεις της υπόλοιπης Ελλάδας και θα παραμείνουν κλειστές το Σαββατοκύριακο.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς. Η ΚΥΑ αναφέρει ακριβώς τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Όσα κομμωτήρια θα ανοίξουν θα παρανομήσουν», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Βρισκόμαστε σε επιδημιολογικό συναγερμό», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον κλάδο, όμως υπάρχουν περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, τα Γιάννενα και η Καστοριά στις οποίες δεν πρέπει να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης. Τις επόμενες τρεις μέρες θέλουμε να έχουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, βέβαια, ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός, δήλωσε στη Voria.gr, ότι ύστερα από διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα κομμωτήρια στις ήδη γκρι περιοχές (Θεσσαλονίκη-Σέρρες) θα ανοίξουν το Σάββατο και θα λειτουργήσουν κανονικά έως την Κυριακή.

Πλέον, οι επιχειρηματίες του κλάδου μένουν μετέωροι και περιμένουν επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους για το τι θα γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει η εφαρμογή του πανεθνικού απαγορευτικού στη χώρα με τα καταστήματα να κλείνουν για τρεις εβδομάδες, ωστόσο θα υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις όπως για τα κομμωτήρια, τα οποία θα πάρουν μία μικρή παράταση μέχρι να κατεβάσουν ρολά.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, αλλά και τα κέντρα αισθητικής, θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, και έως τις 30 Νοεμβρίου, επίσης θα κατεβάσουν τα ρολά.