Skip to main content

Μπάχαλο με τα σχολεία: Ανοίγουν τελικά τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Αύριο, Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στη διαβεβαίωση ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, παρότι μόλις λίγη ώρα πριν η κυβερνητική εκπρόσωπος άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ διευκρινίζεται ότι  στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Επίσης, αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τόσο η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όσο και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ατις 11/1 τα σχολεία λόγω επιδημιολογικών δεδομένων.