Skip to main content

Μπάχαλο με την αντικατάσταση Μανδρίνου από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Απίστευτες καταγγελίες: «παραμάγαζο» η ΟΝΝΕΔ, αιχμές για τα οικονομικά της οργάνωσης και κύκλος εσωστρέφειας εκ νέου στη ΝΔ.

«Αντικαταστάθηκα, διότι αρνήθηκα ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες ευρωεκλογές». Η φράση ανήκει στον πρώην (από το πρωί) πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Μανδρίνο, ο οποίος με μια αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, αντικαταστάθηκε από την Μαρία Σαρηγιαννίδου.

Ο κ. Μανδρίνος, με τον οποίο επικοινώνησε η Voria.gr αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, απέφυγε ευγενικά να απαντήσει στις εύλογες απορίες μας, όμως με μια ανακοίνωσή του στο Facebook λύνει πολλές απορίες και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στη νεολαία της ΝΔ.

Η ΟΝΝΕΔ πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί πολύπαθη, καθώς τη μια καταργείται από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, την άλλη διασπάται και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με μια σχετική ηρεμία, παράλληλα όμως με ένα άλλο σύστημα νέων, που είναι μεν «γαλάζιοι», αλλά θεωρούν «μαϊμού» την υπάρχουσα ΟΝΝΕΔ.
Τώρα όλος αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας στη «γαλάζια» παράταξη, περνά και στο εσωτερικό της… νέας ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, ο κ. Μανδρίνος, όχι μόνο βγάζει πικρία για την αντικατάστασή του, αλλά είναι και λάβρος εναντίον του κ. Δέρβου, ενώ προβαίνει και σε μια σειρά από καταγγελίες, οι οποίες αν μη τι άλλο προκαλούν αίσθηση, καθώς μιλά για ιδιοτελή συμφέροντα και εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ για να τα εξυπηρετήσει, συσχετίζει την απομάκρυνσή του με την υποψηφιότητα Δέρβου για τις ευρωεκλογές, ενώ αφήνει και αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες και πολλά άλλα, που αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς στο κόμμα.

Πως εξηγεί όσα έγιναν ο κ. Μανδρίνος:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Υπευθύνου Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια θητείας. Ήταν η τελευταία από μια σειρά μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων.

Αυτή ήταν ακριβώς και η αιτία που αντικαταστάθηκα. Ο Κώστας Δέρβος προχώρησε στην ενέργεια αυτή , όχι με κριτήριο αν επιτέλεσα με ικανότητα ή μη τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Αντικαταστάθηκα, διότι ΑΡΝΗΘΗΚΑ ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Αντικαταστάθηκα γιατί θεώρησα ασυμβίβαστη τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καθώς αυτό βάζει την Οργάνωση σε μια σειρά από επικίνδυνα μονοπάτια. Αντικαταστάθηκα, διότι σε δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, έκανα το λάθος να δώσω το βήμα και σε άλλους συνυποψηφίους ευρωβουλευτές του Κώστα Δέρβου. Αντικαταστάθηκα γιατί διατύπωσα εύλογα ερωτήματα για το που πράγματι απορροφούνται μια σειρά οικονομικών πόρων της Οργάνωσης. Αντικαταστάθηκα γιατί αρνήθηκα να δεχτώ την προσωπική επιλογή του Κώστα Δέρβου για τη θέση του διαδόχου του.

Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να δίνουμε τη μάχη για την επικράτηση των νέων καθώς και των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και ουδεμία σχέση έχουν με το χαρακτήρα της επανίδρυσης που ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους μας. Πολύ παραπάνω όταν όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες πριν τις πρώτες μεγάλες μάχες του κόμματός μας σε Δήμους, Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή.

Καλώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους Προέδρους Νομαρχιακών Οργανώσεων καθώς και τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων των συμβουλεύουν. Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Οργάνωσης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συντελείται συνειδητά από το Δέρβο και συγκεκριμένους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την Οργάνωση, ακολουθώντας πιστά τις αξίες του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αγώνες συνεχίζονται».