Skip to main content

Τριγμοί στη ΝΔ για τις απουσίες στην ψηφοφορία για την ασυλία Πολάκη

Εσωκομματικές τριβές προκαλεί η απουσία 88 βουλευτών από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο εσωτερικό της ΝΔ για την υπόθεση της μη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που ήταν εν πολλοίς αποτέλεσμα της απουσίας 88 «γαλάζιων» βουλευτών από την ψηφοφορία.

Οι τριγμοί που προκαλούνται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι πολλοί και είναι άγνωστο εάν θα υπάρξουν και απόνερα...

Συνολικά δεν πήγαν να ψηφίσουν 88 βουλευτές της ΝΔ, με αποτέλεσμα να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Το γεγονός προκαλεί από χτες εντάσεις, ενώ ορισμένοι και δημοσίως επιρρίπτουν εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 80 βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ κατά ψήφισαν 84. Απόντες ήταν 88 βουλευτές της ΝΔ.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης κατά του πρώη υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση.

Την έλλειψη συντονισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δηλώσεις και αναρτήσεις τους στηλίτευσαν μεταξύ άλλων δημοσίως ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά και ο Στράτος Σιμόπουλος.

Μάλιστα σε tweet του ο τελευταίος υπογραμμίζει: «Είμαι τυπικός στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα. Λόγω ΔΕΘ είμαι Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει κάτι 'ύποπτο' για όσους δεν ψηφίσαμε. Πάντα ενημερωνόμαστε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τις ψηφοφορίες και με σημείωση όταν είναι απαραίτητη η παρουσία μας. Χθες για καθαρά οργανωτικούς λόγους αυτό δεν έγινε».

Ο Κωνσταντίνος Μποδγάνος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν».

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι το λάθος είναι των βουλευτών που απουσίαζαν και το απέδωσε σε απερισκεψία. Επισήμανε δε ότι είχαν ειδοποιηθεί με μήνυμα για την παρουσία όλων των βουλευτών.  «Δεν μπορώ να καταλάβω», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, απέκλεισε σε κάθε τόνο το ενδεχόμενο η κίνηση αυτή των βουλευτών να υποκρύπτει κάτι άλλο.

«Υπήρξε μια σοβαρή αστοχία στην χθεσινή συζήτηση για την άρση της ασυλία του Παύλου Πολάκη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης  ο οποίος προανήγγειλε ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξει καλύτερη εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.