Skip to main content

Μπακάλ: Με πυξίδα τη γεύση υπόσχεται ταξίδια στην ελληνική γαστρονομία

Το ανακαινισμένο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου δημιουργεί νέους προορισμούς για τους καλοφαγάδες αλλά και όσους αγαπούν τον πολιτισμό

Υπόσχεται ένα ταξίδι στα γευστικά... μονοπάτια της ελληνικής γαστρονομίας βασισμένο σε επιλεγμένα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας. Ο λόγος για το εστιατόριο Μπακάλ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Καποδιστρίου, που λίγο πριν γιορτάσει τα δέκα του χρόνια, ανανεώθηκε δημιουργώντας ένα χώρο ζεστό ενώ παράλληλα προσθέτει και νέα… συστατικά στην παλέτα του.

Το Μπακάλ ανακαινίστηκε και είναι έτοιμο να προσφέρει πέρα από τις μοναδικές του γεύσεις έναν ανανεωμένο αλλά και έναν νέο χώρο, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων και όχι μόνον.

Ο λόγος για τον επάνω χώρο του Μπακάλ που ανανεώθηκε αποκτώντας ένα ρετρό χαρακτήρα. Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο Νίκος Κοκκινοπλίτης ένας εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου στις αρχές του επόμενου έτους ο επάνω χώρος του Μπακάλ στοχεύει να ξανασυστηθεί στο κοινό της πόλης καθώς θέλει να αποτελέσει ένα καλλιτεχνικό στέκι της Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενεί εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές αλλά και stand up comedy, που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αποκτά το δικό του φανατικό κοινό.

O δεύτερος χώρος, θα είναι ένα shop in shop, που προγραμματίζεται να λειτουργήσει εντός του Δεκεμβρίου και θα μυήσει τους πελάτες του στο street food, γνωρίζοντας τους τις γεύσεις που προσφέρει εδώ και δυο χρόνια το Seven Mama’s το… αδερφάκι του που ξεκίνησε την πορεία του από τη χώρα της Τήνου.

Το Seven Mama’s με ψαγμένες γεύσεις από όλο τον κόσμο θα προσφέρει τις λιχουδιές που μπορεί κάποιος να γευτεί με ένα απλό take away και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γύρο, burger, pizza και κρέπες.

Η φιλοσοφία του Μπακάλ

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της κουζίνας του Μπακάλ που δίνει έμφαση στις μικρές φάρμες από τις οποίες προμηθεύεται τα προϊόντα του, με αιχμή του δόρατος, φάρμες που εδρεύουν σε χωριά της Κοζάνης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Εύβοια συνοδεύονται από 400 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Οι λάτρεις του κρέατος έχουν την ευκαιρία να γευτούν μεταξύ άλλων ελληνική μπριζόλα τομαχόκ από το Βελβεντό Κοζάνης και Bistecca alla Fiorentina, από τη Μεσοποταμία Καστοριάς.

Οι πελάτες του Μπακάλ βρίσκουν το φαγητό ενός gourmet εστιατορίου, με καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση σε τιμές ελληνικής παραδοσιακής ταβέρνας. Μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκινοπλίτης μετά την ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, η φιλοσοφία του Μπακάλ βασίζεται στη χασαποταβέρνα του …2030. Νεωτεριστικά στοιχεία παντρεμένα με την ελληνική παραδοσιακή γεύση που δεν σταματά να ταξιδεύει τον ουρανίσκο.

Το target γκρουπ του εστιατορίου είναι οι ηλικίες 25 με 55, ενώ το δικό τους σημαντικό ρόλο, στην κινητικότητα που καταγράφεται στο Μπακάλ παίζουν και οι τουρίστες καθώς η Θεσσαλονίκη γίνεται τα τελευταία χρόνια ολοένα και γνωστότερη ως ταξιδιωτικός προορισμός.

Η περίπτωση της Τήνου

Ο κορωνοϊός δεν πτόησε τον επικεφαλής του Μπακάλ που το 2020 έκανε άνοιγμα στη χώρα της Τήνου με το Seven Mama’s που ειδικεύεται στο street food και ως σκοπό του έχει να μυήσει τους καλοφαγάδες στην γαστρονομία των λαών. Ένα χρόνο αργότερα άνοιξε και gastro bar στη χώρα της Τήνου, για γκουρμέ γευστικές απολαύσεις.