Skip to main content

Μπακατσέλος: «Εγκλημα η ολιγωρία στη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ»

«Έγκλημα χωρίς τιμωρία» χαρακτήρισε την ολιγωρία στην ανάπτυξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δ. Μπακατσέλος.
«Έγκλημα χωρίς τιμωρία» χαρακτήρισε την ολιγωρία στην ανάπτυξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, με αφορμή γεύμα, το οποίο παρέθεσε το ΕΒΕΘ σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι αυτό που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια είναι ένα έγκλημα απέναντι στην πόλη, που δεν έχει τιμωρηθεί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ΔΕΘ χάνει ολοένα και περισσότερα κομμάτια από την εκθεσιακή αγορά, τη στιγμή που τα σύγχρονα ιδιωτικά κέντρα του Λεκανοπεδίου αυξάνουν τα μερίδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ.Μπακατσέλο, «δεν είναι δυνατόν να απεμπολούνται δικαιώματα δεκαετιών [σ.σ. για τη ΔΕΘ και την εκθεσιακή της δραστηριότητα], επειδή κάποιοι δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις, για λόγους κομματικούς [...] και προσωπικούς ή ιδιοτελείς».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, «ρίχτηκαν στον Καιάδα και τον κάλαθο των αχρήστων» όλες οι πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΔΕΘ για την ανάπτυξη της εκθεσιακής δραστηριότητας και της Θεσσαλονίκης (π.χ. στο σχέδιο Καλατράβα ή το πλάνο για αξιολόγηση και αξιοποίηση ακινήτων). Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα προχωρήσει γρήγορα.

Τέλος, επεσήμανε ότι χρειάζεται συνεργασία με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, ενώ αναφερόμενος γενικά στα θέματα της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «χωρίς μετεγκατάσταση της έκθεσης, μην περιμένετε ανάπτυξη των έργων στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο και στη Ζώνη Καινοτομίας.