Skip to main content

Μπακογιάνη: Η μάνα του Φύσσα και η μάνα του Αξαρλιάν πόνεσαν το ίδιο

«Η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη δημοκρατία άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΝΔ.

Κάλεσμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να κόψει σχέσεις με στελέχη του που δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία απηύθυνε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνέντευξη του Θ. Δρίτσα, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δημοκρατικό τόξο.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη δημοκρατία άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά... Το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Φύσσα το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Αξαρλιάν».

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία και αγωνιά για το οικονομικό του αύριο τις τελευταίες 20 μέρες ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο θέμα Κουφοντίνα είχα αποφασίσει να μην παρέμβω, αρνήθηκα και για λόγους αυτοπροστασίας, είναι πολύ δύσκολος αυτός ο διάλογος, και δεν ήθελα με κανένα τρόπο να παρέμβω για να μη δοθούν λανθασμένα μηνύματα, αλλά αποφάσισα να παρέμβω γιατί ο κ. Δρίτσας κατάφερε σε συνέντευξη 20 λεπτών να συμπυκνώσει όλα τα μηνύματα την πολιτική ανοχής προς την τρομοκρατία. Δηλαδή κατάφερε να πει όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή την τρομοκρατία στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Χρωμάτισε όπως και οι τρομοκράτες τα θύματα τους, 'ήταν δεξιοί, βέβαια ο Μπακογιάννης δεν ήταν δεξιός'... Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Δρίτσας ότι οι άλλοι που ήταν δεξιοί μπορούσαν να πεθάνουν; Ο Αξαρλιάν 20 ετών, τι ήταν; Έχει κανένα φάκελο κανείς για να ξέρει τα πολιτικά του πιστεύω; Όταν οι τρομοκράτες δολοφονούσαν τα θύματά τούς κολλάγανε ταμπέλα. Και συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση σήμερα».

«Λέει ο κ. Δρίτσας ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν. 'Τρομοκρατούσαν οι πολιτικές'. Τι σημαίνει ότι τις πολιτικές ασκούσε το κράτος. Άρα τρομοκρατία ασκούσε το κράτος. Τον Χρήστο Μάτη τον σκότωσαν επειδή φορούσε τη στολή του αστυνομικού και το εθνόσημο. Δηλαδή βλέπανε μπροστά τους το κράτος. Το 'τρομοκρατούσαν οι πολιτικές'... Μα αυτό ακριβώς το επιχείρημα κράτησε ζωντανή την τρομοκρατία».