Skip to main content

Μπακογιάννη: Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ - Ευρώπης

Πλέον στην Ευρώπη υπάρχει σιγά-σιγά μία γενιά νέων πολιτικών που παίρνουν πρωτοβουλίες, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την ανάγκη να υπάρξει μία πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης επεσήμανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του συνεδρίου του Economist.  

«Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, η οποία επί του παρόντος λείπει» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι πρέπει να έχουν μια κοινή πολιτική απέναντι στην Κίνα. Μέχρι τώρα αυτό γίνονταν μόνον από τις ΗΠΑ, σχολίασε, αφήνοντας έξω την Ευρώπη και αυτό είναι πρόβλημα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει σιγά-σιγά μία γενιά νέων πολιτικών που παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν περιμένουν να λάβουν τις πρωτοβουλίες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, σημείωσε επίσης, και δήλωσε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο θέμα της μετανάστευσης, ενώ για το ζήτημα της Τουρκίας σημείωσε ότι περιμένουμε τους συμμάχους να αντιδράσουν στο θέμα της Κύπρου.

Η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση «ικανή, αξιοκρατική, φιλική στις επενδύσεις, η οποία θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την πάταξη της γραφειοκρατίας», ενώ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις βασικές γραμμές ώστε η Ελλάδα να είναι χώρα σταθερότητας στην περιοχή.