Skip to main content

Μπακογιάννη: Εχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία με τις τράπεζες

Ηρθατε και καταφέρατε το ακατόρθωτο, να κλείσουν οι τράπεζες και να μπουν τα capital controls κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν μπορεί να μην είχατε καταλάβει που οδηγείτε την οικονομία και τις τράπεζες τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ερώτησή της προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανακεφαλαιοποίηση την οποία χαρακτήρισε τεράστια αποτυχία.

«Ηρθατε και καταφέρατε το ακατόρθωτο, να κλείσουν οι τράπεζες και να μπουν τα capital controls, υποστήριξε, τονίζοντας ότι «κάναμε νέα ανακεφαλαιοποίηση που ήταν περιττή και πουλήσατε τις τράπεζες σε ξένους».

Όπως είπε, το Δεκέμβριο του 2014 το χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ άξιζε 13 δισ. ευρώ και με την πολιτική της κυβέρνησης η αξία του έφτασε τα 500 εκατ. ευρώ. Σε καμία χώρα το Δημόσιο δεν έχασε από ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. «Εχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία», τόνισε.

«Πανηγυρίζετε για την επιτυχία γιατί αποφεύχθηκε το κούρεμα των καταθέσεων. Ποιος μιλούσε για κούρεμα καταθέσεων πέρυσι;», αναρωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ.

Όσο πανηγυρίζετε για την επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης, ο κ. Σταθάκης ομολόγησε τη ζημιά λέγοντας «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ίσως αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κυβερνητικής σας αποτυχίας», σημείωσε

«Μην ξαναπείτε ότι οι τραπεζικές μετοχές θα ανέβουν, όπως είπατε στην τηλεόραση. Διότι την επομένη το πρωί, κατρακύλησαν ακόμη περισσότερο», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

«Θέλω να πιστεύω πως δεν θα δειλιάσετε και θα συμπεριλάβετε κ την παρούσα ανακεφαλαιοποίηση στο έργο της επιτροπής ελέγχου εμπειρογνωμόνων», υπογράμμισε.