Skip to main content

Μπακογιάννη για Σακελλαροπούλου: Θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία

«Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που προσέφερε σε δύσκολες στιγμές» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στον Προκόπη Παυλόπουλο

Θετική χαρακτήρισε την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο χαρακτήρας, η πορεία και η γνώση της κ. Σακελλαροπούλου, το ότι έχει δείξει ότι έχει τα χαρακτηριστικα ενός ανθρώπου που τιμά τις επιλογές του είναι θετική επιλογή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για «μια επιλογή που στο τέλος της ημέρας θα ψηφιστει με μεγάλη πλειοψηφία».

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που προσέφερε σε δύσκολες στιγμές το 2015 όταν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ χάρη στις εκπληκτικές επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ή όταν επιχειρήθηκε θεσμικό πραξικόπημα αντιστάθηκε και έδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ρόλο σημαντικό να παίξει».

Σύμφωνα με την ίδια «ο πρωθυπουργός ηθελε να δώσει το δικό του στίγμα χωρίς αυτό να μειώνει την προσφορά των ανθρώπων τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν και του κ. Παυλόπουλου».

Όσον αφορά την επιλογή της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη διάσκεψη του Βερολίνου η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για «βαριά διπλωματική και ευρωπαϊκή απρέπεια».

Για το μεταναστευτικό, τέλος, είπε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ήταν ένα υπουργείο που από τη χωροταξία μέχρι τις αρμοδιότητες δεν υπήρχε. Πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο που να έχει συνολικά τις αρμοδιότητες και το οποίο κατά το πρότυπο της Αυστραλίας να μπορέσει να είναι αποτελεμστικό. Δεν θα γίνει εύκολα και γρήγορα».

Εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας ότι «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν φτάσει στο αμήν. Εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει και η εσωτερική αλληλεγγύη στη χώρα».