Skip to main content

Μπακογιάννη: Κίνδυνος για τη χώρα οι πρόωρες εκλογές

Κίνδυνο για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας θα σήμαιναν πρόωρες εκλογές κατά την πρόεδρο του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη.
Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μέσα σ΄ αυτήν την κατάσταση, όπου η τέταρτη δόση του δανείου υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας κινδυνεύει ούτως ή άλλως, να σκεφτεί ότι μπορεί να βάλει και τη χώρα σε εκλογές, υποστήριξε η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η προσφυγή στις κάλπες τώρα θα σήμαινε ότι η τέταρτη δόση του δανείου δεν θα δοθεί.

Αναφερόμενη στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αντί να συμφωνήσουν στο να υπάρξουν ουσιαστικές αποκαλύψεις για το που πήγαν τα 100 εκατ. μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens, ουσιαστικά λειτούργησαν ως επιτροπή συγκάλυψης του όλου αυτού σκανδάλου.

Απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ενέπλεξε το όνομά της στην υπόθεση, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «δεν υπέγραψε καμία σύμβαση με τη Siemens, δεν είχε καμία τέτοιου είδους αρμοδιότητα και το μόνο πράγμα το οποίο είχε ήταν η γνωστή κοινωνική σχέση, λόγω του ότι ήταν συμμαθητής της ο κ. Χριστοφοράκος».

«Να προσθέσω ότι έφαγα αρκετή λάσπη όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την υπόθεση της Siemens, γι΄ αυτό και ήμουν η πρώτη που ζήτησα Εξεταστική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν ήμουν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και βεβαίως εξακολουθώ και σήμερα να λέω ότι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να βρεθεί η αλήθεια γι΄ αυτήν την υπόθεση και όχι να κρεμιούνται άνθρωποι στα μανταλάκια όπως το δικό μου όνομα, διότι χαρίστηκαν 12 καφετιέρες και 4 ψυγεία στις Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ως χορηγία από τη Siemens», συνέχισε.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά ανεργίας, τόνισε ότι: «Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο. Σήμερα αγγίζουμε τις 250.000 ανέργους για το 2010, οι οποίοι προέρχονται στο σύνολό τους από τον ιδιωτικό τομέα. Θέλω αυτό να το τονίσω, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση σήμερα. Δεν είναι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τους οποίους ασχολούνται όλοι, για το αν θα αλλάξει η μισθοδοσία τους αν θα μεταταγούν ή αν θα γίνει κάτι άλλο. Αυτοί είναι 250.000 άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους και το ελάχιστο που τους χρωστάμε είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Είναι μια συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αλλά και με όλους τους φορείς.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης για την υφαλοκρηπίδα με την Αλβανία η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είδε μεγάλη μείωση του αριθμού των συνοριοφυλάκων και για το θέμα θα καταθέσει ερώτηση η Συμμαχία στη Βουλή, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνοριοφύλακες είναι φύλακες συνόρων και δεν είναι φύλακες δημοσίων κτηρίων αστικών κέντρων». Τέλος, μιλώντας για την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα που είχε υπογράψει η Ελλάδα με την Αλβανία, είπε ότι ήταν μοναδική συμφωνία και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι γιατί ο κ. Ράμα έβαλε το δικό του κομματικό συμφέρον πάνω από το ευρύτερο συμφέρον, αλλά λυπούμαι επίσης διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επανέφερε ταχύτατα το θέμα, απαντώντας στις αναίτιες δικαιολογίες του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας, για να ξαναϋπογραφεί αυτή η συμφωνία, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί να αποτελέσει και γνώμονα για τις υπόλοιπες συμφωνίες που πρέπει να υπογραφούν».