Skip to main content

Μπακογιάννη: «Να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα τη μεγάλη αυτή παράταξη»

Συνεδριάζει αύριο,υπό την προεδρία Σιούφα, η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου.Υπέρ της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος η Ντόρα,εκλογή από τη βάση με τη συμμετοχ
Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έξω από το κοινοβούλιο τόνισε οτι η ΝΔ υπέστη μια μεγάλη ήττα η οποία έχει δημιουργήσει προβληματισμό και εντάσεις.
Σκοπός όμως όλων μας όπως είπε, είναι να μη χάσουμε τη μάχη και να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα τη μεγάλη αυτή παράταξη.

Και αυτό θα γίνει αν ισχυροποιήσουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι από το 2000 είχε ταχθεί για εκλογή προέδρου από τη βάση. Ωστόσο όπως είπε «υπάρχει και κατασταστικό και τα καταστατικά δεν είναι «κουρελόχαρτα» για να τα χρησιμοποιούμε ανάλογα με την περίσταση. «Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες του συνεδρίου και οποιαδήποτε συμφωνία για ενίσχυση της βάσης και του εκλεκτορικού σώματος θα με βρει σύμφωνη» όπως είπε.

Δ.Αβραμόπουλος

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση και υπέρ της ενότητας και της ομοψυχίας.Βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι είχε μια συνεργασία με τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα ενόψει του συνεδρίου. Αυτό που προέχει είπε ο κ.Αβραμόπουλος, είναι η ενότητα της παράταξης και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει πρόταση από παλαιότερα να εκλέγεται ο αρχηγός από τη βάση του κόμματος. Σημείωσε δε, ότι μαθαίνω ότι την πρόταση αυτή την έχει αποδεχθεί και η κ. Μπακογιάννη. Είναι θετικό αυτό, καθώς η πρόταση για εκλογή του αρχηγού από τη βάση, ανταποκρίνεται στην προσδοκία των πολιτών.

Α.Σαμαράς

«Όχι σε συνέδριο μιας μέρας».Τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση και υπερτόνισε οτι η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τη βάση. Ειπε πως το μεγάλο ζητούμενο είναι να ξαναγίνει  η παράταξη πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις ενώ δέχεται οποιαδήποτε συμφωνία σε μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να υπάρχουν αδιάβλητες διαδικασίες.

Λ.Ζαγορίτης

Ο ΓΓ της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ.Ζαγορίτης τόνισε σε δηλώσεις του οτι το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει και τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση.

ΝΔ

Συνεδριάζει αύριο,υπό την προεδρία του κ. Δ. Σιούφα, η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου της ΝΔ. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.