Skip to main content

Μπακούρας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): Γιατί είναι ανέφικτη η επιστροφή στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο

Το 95% των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη έχουν αυτόνομη θέρμανση - Ανέφικτη επιστροφή στο πετρέλαιο από το αέριο, είπε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ανέφικτη χαρακτήρισε την επιστροφή στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «TV100» εκτιμώνοντας παράλληλα ότι η τελική τιμή του αερίου με την επιδότηση θα είναι και πάλι χαμηλότερη από αυτή του πετρελαίου.

«Εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Θεσσαλία το 95% των καταναλωτών έχουν αυτόνομη θέρμανση. Είναι ανέφικτο τεχνικά να γίνει επιστροφή στο πετρέλαιο. Σκεφτείτε μια πολυκατοικία αν έχει 20 διαμερίσματα, έχει 20 μετρητές. Σκεφτείτε σε κάθε μπαλκόνι να αλλάξει τον λέβητα και να έχει και μια δεξαμενή. Καταρχάς δεν θα πάρει άδεια από την πυροσβεστική γιατί είναι επικίνδυνο. Δεύτερον, οικονομικά, δεν είναι λογικό να πληρώσει κάποιος 3.500 ευρώ γι’ αυτή την εγκατάσταση και μετά από λίγο καιρό να μη τη χρειάζεται. Και τρίτον, ας περιμένουμε την τιμή του πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου γιατί μέχρι τώρα είμαστε στις θεωρίες», σημείωσε ο Λεωνίδας Μπακούρας.

Ερωτηθείς για το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας υπογράμμισε ότι «εκτελούμε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 32 εκατ. ευρώ. Έχουμε και ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο καταθέσαμε στη ΡΑΕ για έγκριση 243 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026 για να επεκταθεί το δίκτυο παντού και στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία. Τα νέα δεδομένα δεν αλλάζουν τα σχέδιά μας. Τα δίκτυά μας θα αποδεχθούν και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο. Αυτές οι υποδομές είναι υποδομές που χτίζουμε για το μέλλον».

Ακόμη, επισήμανε ότι εξακόσιοι νέοι καταναλωτές συνέδεσαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με το δίκτυο του φυσικού αερίου, το οποίο επεκτείνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Στην Κεντρική Μακεδονία, οι περιοχές που πρόκειται να συνδεθούν στο δίκτυο το επόμενο διάστημα είναι ο Βαθύλακκος και η Χαλκηδόνα, ολοκληρώνοντας τον προγραμματισμό της εταιρείας για το έτος 2022.

Ολόκληρη η συνέντευξη: