Skip to main content

Μπαλάφας: Με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει συνασπισμός

Με τη ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνασπισμός, μια τέτοια προοπτική είναι ουσιαστικά αδύνατη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Β΄Αθήνας Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα για τη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού.

«Με τη ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνασπισμός», απάντησε κατηγορηματικά ο Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος ανέφερε: «Η άποψή μας είναι ότι μια τέτοια προοπτική με τη ΝΔ είναι ουσιαστικά αδύνατη. Πέραν όλων των άλλων, δηλαδή τις αγεφύρωτες κατά τη γνώμη μας προγραμματικές διαφορές, είναι ότι από την ποιότητα, σε αυτή τη φάση, που αντανακλά και τις αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές, η κριτική και η αντιπολίτευση που κάνει η ΝΔ απέναντι μας και απέναντι στα σχέδιά μας, απέναντι στο πρόγραμμά μας, απέναντι στην ηγεσία μας. Δηλαδή, τι σημαίνει ο “ψευτράκος”, ο “μπαγασάκος”, ο “έτσι ο αλλιώς”, η χρησιμοποίηση των επιθετικών αυτών προσδιορισμών, πιθανόν λόγω έλλειψης ουσίας, να οδηγεί σε αυτό το πράγμα».

Και πρόσθεσε: «Ομως πέρα από τις αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές υπάρχει και μία ορισμένου τύπου αντιπολίτευση η οποία αυτή την πιθανότητα την κάνει αδύνατη κατά τη γνώμη μας. Και δεν αντανακλά τι έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα».