Skip to main content

«Μπαλάκι» μεταξύ Α' και Β' Θεσσαλονίκης υποψήφια της ΝΔ

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής με την επιστροφή Ζιούτα στο ψηφοδέλτιο Β' Θεσσαλονίκης διορθώνει μια... έκπληξη της πρώτης ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε χτες και έτσι έγινε ο εξορθολογισμός τους, καθώς πολλοί είχαν εκπλαγεί από τις μετακινήσεις υποψήφιας από την Α' Θεσσαλονίκης στη Β'.

Η Κατερίνα Ζιούτα, υποψήφια που έχει ως έδρα της τη Β' Θεσσαλονίκης και όλες οι πληροφορίες που είχαμε περί συμμετοχής της στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, στην επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ είχε περιληφθεί ως υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης. Η κ. Ζιούτα προέρχεται από το μητρώο στελεχών και ήταν βέβαιο πως θα συμμετέχει στις φετινές βουλευτικές εκλογές.



Ωστόσο, η μετακίνησή της στη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης προκάλεσε έκπληξη, προφανώς και στην ίδια, καθώς μόνο προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο δεν ήταν. Αντιθέτως, είχε αρχίσει την προεκλογική της καμπάνια στη Β' Θεσσαλονίκης, είχε μοιράσει και έντυπο υλικό και είχε κάνει συναντήσεις σε περιοχές της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, αλλά ξαφνικά προέκυψε υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης.

Πολλοί πιθανολόγησαν ότι η μετακίνηση έγινε λόγω αυξημένης συμμετοχής γυναικών στο ψηφοδέλτιο της Β' εκλογικής περιφέρειας. Όμως και η ένταξη της κ. Ζιούτα στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός υποψηφιοτήτων η κ. Άντζελα Φίλου, η οποία ήταν από τις γνωστές εδώ και καιρό υποψηφιότητες της Α' Θεσσαλονίκης (ήταν υποψήφια και στο παρελθόν).

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα της κ. Μαριάνθης Καπουσούζη – Καραγιάννη είχε κάποιο κώλυμα και έτσι ελευθερώθηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη συγκεκριμένη λίστα η κ. Ζιούτα και να είναι υποψήφια βουλευτής η κ. Φίλου στην Α' Θεσσαλονίκης. Η κ. Καπουσούζη – Καραγιάννη δεν θα είναι τελικώς υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.