Skip to main content

Μπαλάκι οι ευθύνες για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

«Κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται κάθε βράδυ σε παράνομες υπαίθριες αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ., Μ. Ζορπίδης, τονίζοντας πως η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία επιρρίπτουν
Tην απογοήτευσή του για την ανταπόκριση της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίες «επιρρίπτοντας ευθύνες η μία στον άλλη καιλέγοντας ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό» δηλώνουν αναρμοδιότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΜιχάληςΖορπίδης στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Κάθρην Κέη.

«Σε περίοδο κρίσης, με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά και τουδημοσίου, για επιπλέον έσοδα να είναι αυξημένες, θα περιμέναμε τηνάμεση δραστηριοποίηση της πολιτείας. Δυστυχώς, η ανταπόκριση δεν είναιαναμενόμενη. Οι απαντήσεις που λάβαμε από την αστυνομία και την τοπικήαυτοδιοίκηση -σε επιστολές μας με τις οποίες θέταμε τις μεγάλεςδιατάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο- ήταν απογοητευτικές», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόβλημα της διακίνησηςπαράνομων απομιμήσεων αγαθών καθώς  και πειρατικών οπτικοακουστικώνπροϊόντων. Σύμφωνα με μελέτες το μέγεθος του παραεμπορίου στην Ελλάδα φτάνει τα 5 δισ. ευρώ.

«Κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται κάθε βράδυ σεπαράνομες υπαίθριες αγορές. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις για τουςνόμιμους επιχειρηματίες τρέχουν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Ο κ. Ζορπίδης μετέφερε στην πρόξενο την πάγια επιδίωξη του Επιμελητηρίου για την πάταξη του παραεμπορίου, μέσω του οποίου διακινούνται μεγάλες ποσότητες «μαϊμού» και πειρατικών προϊόντων. Επιπλέον, έδειξε

Η πρόξενος ζήτησε τη συνεργασία του ΕΕΘ για την πάταξη του φαινομένου, που πλήττει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.