Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΜΑ: ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΦΥΓΗΣ

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα», είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Μη δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, καθώς όπως είπε οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούνε ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μπαλάσκας εξέφρασε την ενόχλησή του για την κράτηση των αστυνομικών και πρόσθεσε πως δεν είναι ύποπτοι φυγής.

Στο ερώτημα εάν χειρίστηκαν σωστά ή όχι το περιστατικό, απάντησε πως όταν ταυτόχρονα επτά αστυνομικοί ξεκινούν να πυροβολούν όλοι μαζί, σημαίνει ότι «εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο».

Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι εάν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών και πως αναμένει τα πορίσματα της πενθήμερης έρευνας που έχει διαταχθεί. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι εάν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ