Skip to main content

Μπαλτάκος-CAS: Πριν την επικύρωση η απόφαση, η Ξάνθη ζήτησε προθεσμία

«Το CAS δεν θα αφήσει τέτοια εκκρεμότητα. Ο ΠΑΟΚ δέχεται να εκδικαστεί η υπόθεση στις 6 Ιουλίου», δήλωσε ο νομικός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Για την παράταση δύο εβδομάδων που ζήτησε η Ξάνθη από το CAS ώστε να καταθέσει το υπόμνημά της για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας τοποθετήθηκε μιλώντας ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μεταξύ άλλων, ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε:

Για την παράταση που ζήτησε η Ξάνθη: «Στις 22 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για να κατατεθούν τα υπομνήματα της μίας πλευράς κατά της άλλης. Είναι 15 μέρες πριν τη δικάσιμο στις 6 Ιουλίου. Η Ξάνθη ζήτησε να το καταθέσει δύο εβδομάδες μετά. Όμως αυτό πέφτει στις 6 Ιουλίου, την ημέρα που το CAS όρισε τη δίκη. Πρέπει η Ξάνθη, όπως και κάθε πλευρά, να δικαιολογήσει την προθεσμία την οποία ζητάει. Εκτιμώ ότι ο λόγος που το CAS προσδιορίζει αυτή την ημερομηνία είναι ότι η απόφαση πρέπει να βγει πριν την επικύρωση της βαθμολογίας.

Το CAS δεν θα αφήσει τέτοια εκκρεμότητα. Μέχρι αύριο πρέπει να απαντήσουν οι ομάδες και η ΕΠΟ για το αν δέχονται την 6η Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ δέχεται να εκδικαστεί η υπόθεση στις 6 Ιουλίου, η Ξάνθη έχει στείλει επιστολή CAS που ζητά την παράταση για συλλέξει κάποιο υλικό. Αν το αίτημά της γίνει δεκτό, η δίκη δεν μπορεί να γίνει τότε».

Για το υπάρχει περίπτωση να μην εκδοθεί απόφαση πριν την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ανάλογα με το πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Η Super League δεν έχει ανακοινώσει πότε τελειώνει το πρωτάθλημα. Μόλις γίνει η ανακοίνωση η επικύρωση θα γίνει 2-3 μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Πρέπει η ΕΠΟ να γνωστοποιήσει την ημερομηνία που θα τελειώσει το πρωτάθλημα στο CAS και αν γίνει η δίκη στις 6 Ιουλίου δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για την υπόθεση Ολυμπιακού-Ατρομήτου: «Υπήρχε προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου για τις διωκόμενες πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και από όσο ξέρω αυτό έχει γίνει. Αυτό που μένει είναι να αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας το πότε θα γίνει η δικάσιμος. Αν την κάνει κιόλας, γιατί μπορεί να την κάνει και εν κλειστώ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση από καμία πλευρά».