Skip to main content

Μπαράζ αποστολών ύποπτων φακέλων σε άλλα τρία ΑΕΙ της χώρας

Μετά τον φάκελο που περιείχε άγνωστη σκόνη στη Μυτιλήνη, φάκελοι πήγαν σε πρυτανικές αρχές σε Κέρκυρα, Κρήτη και Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Tην κινητοποίηση υπηρεσιών του Κράτους έχουν προκαλέσει ύποπτοι φάκελοι που έχουν αποσταλεί σε πολλαπλές τοποθεσίες στην Ελλάδα, μετά τον φάκελο που εντοπίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, οι αρχές εξετάζουν φάκελο στην Κέρκυρα, στα ΕΛΤΑ, με παραλήπτρια την Πρύτανη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Κρήτη σε σημείο που διερευνάται.

Στην Κέρκυρα ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος έχει αποσταλεί από την Ινδία, όπως και ο προηγούμενος στη Μυτιλήνη, και έχει ως παραλήπτη το Ιόνιο πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ τέσσερις υπάλληλοι έχουν έρθει σε επαφή με το φάκελο, ο οποίος όμως δεν έχει ανοιχτεί ενώ 10 άτομα περίπου που βρίσκονταν στο χώρο του ταχυδρομείου μεταφέρονται από το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας σε ειδικό χώρο για προληπτικό έλεγχο .

Πρόκειται για μια παρόμοια υπόθεση με αυτήν που εξετάζεται στη Μυτιλήνη με την αποστολή φακέλου με ύποπτη σκόνη από την Ινδία προς την πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου.