Skip to main content

Μπαράζ ελέγχων για το παρεμπόριο

Σε συντονισμένες επιχειρήσεις προχώρησε χθες και σήμερα η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο καταπολέμησης του παραεμπορίου, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Σε μπαράζ συντονισμένων επιχειρήσεων προχώρησε χθες και σήμερα η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο καταπολέμησης του παραεμπορίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, καταγράφοντας 82 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή στη Νέα Παραλία, έγιναν συνολικά σαράντα κατασχέσεις που αφορούσαν προϊόντα απομίμησης και πιο συγκεκριμένα τσάντες, πορτοφόλια και αθλητικά παπούτσια, απομίμηση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών. Επίσης, έγιναν τρεις προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.

Σήμερα, διενεργήθηκε, κατά τις πρωινές ώρες, έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντα, στην οδό Εγνατία και στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη, όπου έγιναν συνολικά σαράντα δύο κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Οι κατασχέσεις αφορούσαν προϊόντα απομίμησης, και πιο συγκεκριμένα, αθλητικά παπούτσια, απομίμηση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, τσάντες, ζώνες, γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, έγινε μία προσαγωγή αλλοδαπού για την εξακρίβωση των στοιχείων του και της άδειας παραμονής του.

Τα παράνομα προϊόντα που προορίζονταν για διάθεση στην πόλη, καταγράφηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και θα καταστραφούν άμεσα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.