Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οχήματα, ΑΤΜ, καταστήματα εστίασης αλλά και μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έγιναν στόχος εμπηστών τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα σε αστυνομία και πυροσβεστική μετά το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην Αττική.

Στόχοι των άγνωστων δραστών, όπως αναφέρει το in.gr, έγιναν αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, οχήματα, ΑΤΜ και καφετέρια, στη Νέα Ιωνία, τη Γλυφάδα, τον Βύρωνα, τα Ανω Λιόσια και το Πολύγωνο.

Ειδικότερα, στις 02:05, οι εμπρηστές χτύπησαν αντιπροσωπεία γερμανικών αυτοκινήτων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 156, στη Γλυφάδα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο οχήματα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα ακόμη αυτοκίνητο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Λίγα λεπτά αργότερα, άγνωστοι πυρπόλησαν ΑΤΜ της Alpha Bank, που βρίσκεται στην οδό Κάλβου 23, στη Νέα Ιωνία. Από τη φωτιά προκλήθηκαν φθορές στην οθόνη και το πληκτρολόγιο του μηχανήματος.

Τρία αυτοκίνητα έγιναν επίσης στόχος εμπρηστών, στις 02.08 στον Βύρωνα, επί της οδού Βαϊνδηρίου 1-3, στις 02.12 στο Αττικό Αλσος στο Πολύγωνο (δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία) και στις 04.12 στα Ανω Λιόσια (χωρίς περισσότερα στοιχεία).
Καφετέρια στη Γλυφάδα

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, πυρκαγιά ξέσπασε και σε καφετέρια επί της οδού Αγγελου Μεταξά 21, στη Γλυφάδα.

Προκλήθηκαν μικρές ζημιές και από την πυροσβεστική ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Στα πέντε τελευταία συμβάντα επιχείρησαν, σε κάθε περίπτωση, για την κατάσβεση των πυρκαγιών έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Φωτογραφία αρχείου

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ