Skip to main content

Μπαράζ επαφών Πάιατ στη Θεσσαλονίκη-Επίσκεψη στο εβραϊκό νεκροταφείο

Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τερματίσουμε τα εγκλήματα μίσους τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης για τον βανδαλισμό του μνημείου.

Σειρά συναντήσεων και επαφών έχει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός πρέσβης μετέβη σήμερα στο εβραϊκό μνημείο στο ΑΠΘ, το οποίο βεβήλωσαν άγνωστοι την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μετέφερα στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης τη λύπη και την οργή μας για την καταστροφή που έγινε στο μνημείο του Εβραϊκού Μουσείου. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τερματίσουμε τα εγκλήματα μίσους και να κάνουμε τον κόσμο πιο ανεκτικό», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ.Πάιατ συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο όπως γράφει «συμφωνήσαμε ότι τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε την εξαιρετικά ευνοϊκή στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και της γεωπολιτικής δυναμικής στην περιοχή».

Ο πρέσβης συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο ευχαρίστησε για «τη μεγάλη μας συνεργασία εδώ και χρόνια».

Σύμφωνα με τον πρέσβη, η συμβολή του Γιάννη Μπουτάρη στην ανανέωση της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς την ευρύτερη περιοχή θα είναι μια διαχρονική κληρονομιά.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο με τον οποίο συζήτησαν για τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στη βόρεια Ελλάδα και την υποστήριξη των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ακόμη, ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, με τους οποίους «μοιράστηκε κάποιες υπέροχες αναμνήσεις».

«Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνατε την περσινή χρονιά για να την μετατρέψετε σε επιτυχία και ένα υπέροχο μοντέλο για την Ινδία και τη Γερμανία».