Skip to main content

Μπαράζ επισκέψεων ΟΣΘ αύριο σε δομές Υγείας της Θεσσαλονίκης

Η έναρξη του κύκλου επισκέψεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Μπαράζ προγραμματισμένων επισκέψεων σε Δημόσιες δομές Υγείας ξεκινά από αύριο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ). Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι το άμεσα προσεχές διάστημα να διακριβωθεί η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης, να καταγραφούν τα σοβαρότατα προβλήματα και να πραγματοποιηθούν επαφές με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Η έναρξη του κύκλου επισκέψεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος", όπου κλιμάκιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα καταγράψει ανάγκες και ελλείψεις. Σχετικά με την επίσκεψη έχει ενημερωθεί και η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να ακολουθήσει συνάντηση με την ίδια, σε πλαίσιο συνεννόησης και με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

"Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας και δη της Οδοντιατρικής περίθαλψης, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια σε επικίνδυνο βαθμό. Ως Σύλλογος, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτοψίες στα Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί και σε δεύτερο χρόνο, να προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε. Η επαφή μας με χιλιάδες ασθενείς, δείχνει μια θλιβερή εικόνα αποσύνθεσης και απαξίωσης στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές" αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί ένα ακόμη κλιμάκιο του ΟΣΘ θα επισκεφθεί τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επί τόπου δεύτερη αυτοψία και αποτίμηση της κατάστασης.

"Είμαστε ενήμεροι για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας, όσον αφορά στην οδοντιατρική περίθαλψη. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε και τη δομή στα Διαβατά, κατόπιν ενημέρωσης της Διοίκησης, ώστε να υπάρξει καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων" προσθέτει ο κ. Δεβλιώτης.