Skip to main content

Μπαράζ αιτήσεων για μετατάξεις - αποσπάσεις στη δημόσια διοίκηση

Από τις 07:00 το πρωί που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έχουν υποβληθεί 106 αιτήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρώτο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο παρατηρείται ήδη από την πρώτη ημέρα υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τις 07:00 το πρωί που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έχουν υποβληθεί 106 αιτήσεις, ενώ έχουν δημιουργηθεί και προσωρινά αποθηκευθεί άλλες 107 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι προσφερόμενες θέσεις είναι συνολικά 1.117, εκ των οποίων οι 785 προς μετάταξη και οι 332 προς απόσπαση.

Οι 106 υποβληθείσες αιτήσεις αφορούν συνολικά 383 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται ως εξής στους ακόλουθους φορείς: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) 83 αιτήσεις, δήμος Ήλιδας 3, δήμος Κέρκυρας 26, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 4, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) 11, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 40, Ελληνική Αστυνομία 40, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) 12, «Επάνοδος» (κέντρο επανένταξης αποφυλακισμένος - ΝΠΙΔ) 2, υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 86, υπουργείο Εσωτερικών 14, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής 24, υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 27, υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 29 και υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 5 αιτήσεις.

Το ενδιαφέρον του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης καταγράφεται και από την επισκεψιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς, από την Παρασκευή που δημοσιεύθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις, έχουν πλοηγηθεί σε αυτή 3.839 μοναδικοί χρήστες, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 1.688, το Σάββατο 653, την Κυριακή 423 και σήμερα Δευτέρα 1075.

Το σύνολο των θέσεων των φορέων ανά κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα / σχέση εργασίας, κλάδο/ειδικότητα, έδρα κλπ. αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου - Απογραφή (apografi.gov.gr) στην ηλεκτρονική διαδρομή: apografi.gov.gr -> Ε.Σ.Κ Κινητικότητα -> 1ος Κύκλος Κινητικότητας 2018, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (http://www.minadmin.gov.gr).