Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τι αποφασίστηκε για αυτή την εβδομάδα από την ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο και την πορεία στη Βουλή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ενώ για αυτή την εβδομάδα αποφασίστηκε:

- Σήμερα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

- Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

- Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

- Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ