Skip to main content

Μπαράζ παραβάσεων για στάθμευση σε ράμπες ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Την εβδομάδα 15 έως 21 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 15.787 οχήματα, με προτεραιότητα τις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Ελέγχους για παραβάσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους και παρεμπόδισης ραμπών διάβασης και στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία προχώρησαν κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Από 15 έως 21 Ιουνίου αστυνομικοί ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν ελέγχους, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Από 977 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 15.787 οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.308 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 764 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 745, του Ηρακλείου 418, της Α’ Δωδεκανήσου 256, της Θεσσαλονίκης 236, της Αχαΐας 103 και της Κορινθίας 80.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.