Skip to main content

Εκατοντάδες rapid test από τον ΕΟΔΥ το τριήμερο - Πόσα ήταν θετικά στη Β. Ελλάδα

Οι δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας με μέθοδο drive through.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Στην Βόρεια Ελλάδα σχετικοί έλεγχοι έγιναν σήμερα, σε Δράμα, Καβάλα, Καστοριά και Πέλλα.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας οι έλεγχοι έγιναν στο 38ο χλμ Δράμας – Εξοχής.

Πραγματοποιήθηκαν 65 rapid test και προέκυψαν 6 θετικά (9,23%). Αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 57 έτη.

Στην Καβάλα τα τεστ έγιναν στην περιοχή του τελωνείου. Πραγματοποιήθηκαν 119 rapid test και προέκυψαν 8 θετικά (6,72%). Αφορούν σε 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη.

Στην Καστοριά στην περιοχή της λίμνης των Κύκνων πραγματοποιήθηκαν 54 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (3,70%). Αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Τέλος στην Πέλλα οι έλεγχοι έγιναν στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών, όπου έγιναν 298 rapid test και προέκυψαν 22 θετικά (7,38%). Αφορούν σε 12 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.