Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Συνολικά πέντε διακινητές παράτυπων μεταναστών εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της Θράκης. Δείτε αναλυτικά τις περιπτώσεις.

Συνολικά τέσσερα περιστατικά παράνομης διακίνησης μεταναστών κατέφεραν να εντοπίσουν αστυνομικοί σε περιοχές της Θράκης, στο πλαίσιο τον ελέγχων των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου –Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX,  συνέλαβαν 27χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν 25χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε  μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το βράδυ στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής όπου, αφού προσέκρουσε σε ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, τελικά ακινητοποίησε το όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως ο 37χρονος μαζί με τον 18χρονο συνοδηγό – συνεργό του, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ