Skip to main content

Μπαράζ Superleague 2: Διπλό ανόδου για τον Λεβαδειακό στη Βέροια (vid)

Το δεύτερο παιχνίδι που θα κρίνει και οριστικά την άνοδο είναι προγραμματισμένο για τις 15 Μαΐου στις 16:30 στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς.

Έκανε το πρώτο βήμα ο Λεβαδειακός, καθώς οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 της Βέροιας εκτός έδρας και πήραν κεφάλι για επιστροφή στη Super League 1, στο μπαράζ για την άνοδο.

Πιο καλό ήταν το ξεκίνημα της Βέροιας στην αναμέτρηση. Η «βασίλισσα του Βορρά» μπήκε πιο επιθετικά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές φάσεις, η μία ήταν μεγάλη. Στο 4’ ο Πασάς έστειλε την μπάλα λίγο έξω μετά τη σέντρα του Γιακουμάκη και την παρέμβαση του Πεταυράκη που του έστρωσε με το κεφάλι. Στο 10’ ο Μούργος έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ και ο Μάρκοβιτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Ενδιάμεσα, η προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τον Μυτίδη (6’) έμεινε ημιτελής.

Ακολούθησε ένα διάστημα δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση, αλλά με τη Βέροια να έχει την μπάλα στα πόδια. Μάλιστα, το ποσοστό έφτασε στο 59%-41%, ενώ το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο σκληρό. Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στον αγκώνα του Πεταυράκη έπειτα από γύρισμα του Κωνσταντινίδη μέσα στην περιοχή, αλλά το χέρι ήταν κολλητό στο σώμα. Οι Βοιωτοί είχαν κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τους τον Μυτίδη στο πρώτο μέρος, με κορυφαία φάση να είναι η κεφαλιά στο 41’, με την οποία έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
Ισορροπημένη η αναμέτρηση στο ξεκίνημα του β’ μέρους, το οποίο ήταν διαφορετικό συγκριτικά με το α’. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός, ο οποίος συνέχισε την ίδια συνταγή επιθετικά, κατάφερε να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Οι ρόλοι άλλαξαν και ο Μυτίδης ανέλαβε να βγάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά και βρήκε με κάθετη τον Πολέτο, ο οποίος εκτέλεσε στο 58’ τον Βελλίδη.

Το δεύτερο παιχνίδι που θα κρίνει την άνοδο είναι προγραμματισμένο για τις 15/5 στις 16:30.

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (Παπαχρήστος 86′), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (Ορφανίδης 66′), Γαβριηλίδης (Mπλέτσας 66′), Γιακουμάκης, Κάτσε, Πασάς (Καπνίδης 86′)

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (Συμελίδης 54′), Μεχία, Νίλι (Λιάγκας 82′), Πολέττο, Βήχος, Μυτίδης (Βρακάς 70′), Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (Δούμτσιος 70′)