Skip to main content

Μπάρκας: ΑΕΚ σημαίνει υψηλοί στόχοι, αποτυχία αν δεν προκριθούμε (vid)

Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» μίλησε για την κακή απόδοση της ομάδας του στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, το πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο και την Τράμπζονσπορ

Την πεποίθησή τους πως θα ήταν αποτυχία για την ΑΕΚ να αποκλειστεί από την Τράμπζονσπορ εξέφρασε ο Βασίλης Μπάρκας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα που θα διεξαχθεί στο άδειο ΟΑΚΑ για τα play-off του Europa League.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της «Ένωσης» μίλησε ακόμη για την κακή απόδοση της ομάδας του στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, το πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο και την τουρκική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων»:

«Η ανάπτυξη από πίσω δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα, αλλά θα βοηθήσει τους παίκτες. Οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο», σχολίασε ο πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων» για τη διαφορετική φιλοσοφία που παρουσιάζει η αθηναϊκή ομάδα με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι της.

Αναφορικά με την απόδοση της ΑΕΚ στο ματς με την Κραϊόβα είπε: «Ήταν ένα κακό ματς για ματς, ένα κακό ημίχρονο. Είχαμε το σκορ, αλλά δεν παίξαμε την μπάλα που χρειαζόταν. Θα υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια. Το καλό είναι ότι περάσαμε, το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής».

Για το αν νιώθει πίεση και για το πλάνο του προπονητή: «Δεν νιώθω κάποια πίεση. Ίσα-ίσα μου αρέσει. Θα έρθουν και λάθη, αν δεν προσπαθείς δεν κάνεις λάθη. Το γήπεδο δεν βοηθά τόσο, είναι κάτι που δεν το περιμέναμε, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Όμως αν μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα θα κάνουμε αυτό που μας ζητεί ο προπονητής. Η ανάπτυξη από πίσω δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα, αλλά θα βοηθήσει τους παίκτες. Οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο».

Για τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους: «Όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να έχεις υψηλούς στόχους. Αν δεν μπούμε στους ομίλους θα είναι αποτυχία».

Σχετικά με το αήττητο της ΑΕΚ στο Europa League είπε: «Σίγουρα οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Το αήττητο είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι οι νίκες, γιατί αυτό θα μας φέρει στην επόμενη φάση».

Για το αν μίλησε με κάποιον από τους Έλληνες που παίζουν στην Τουρκία για να πάρει πληροφορίες για την Τραμπζονσπόρ απάντησε: «Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Εγώ ακούω αυτά που μου λέει ο προπονητής. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση».