Skip to main content

Κάκιστος ο Άρης απέναντι στο Λαύριο, συντριβή με 21 πόντους διαφορά (video)

Οι κιτρινόμαυροι γνώρισαν ήττα-συντριβή από το Λαύριο με 21 πόντους διαφορά στον εξ΄αναβολής αγώνα της Basket League για την 3η αγωνιστική.

Το Λαύριο υπέταξε τον κάκιστο Άρη με 21 πόντους διαφορά και συνολικό σκορ 92-71 στον εξ΄αναβολής αγώνα της Basket League για την 3η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στη δεύτερη περίοδο, εκεί εξασφάλισαν διψήφια διαφορά και στη συνέχεια δεν έδωσε δικαίωμα επιστροφής στο παιχνίδι για τον Άρη.

Το Λαύριο έβγαλε περισσότερη ενέργεια από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, στηρίχθηκε κυρίως στον Ντιαλό και προηγήθηκε με 8-1 (2) και 14-6 μετά τα μισά της περιόδου. Ο Άρης είχε πρόβλημα αμυντικής λειτουργίας, παρουσία του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς κι όταν ο Μαυροβούνιος κάθισε στον πάγκο, ανέβασε ρυθμό μέσα από την άμυνά του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Λαυρίου μείωσε σε 22-18 στο τέλος της περιόδου.  

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό για το Λαύριο και καταστροφικό για τον Άρη. Ο Γκλεν Κόζι ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά καθώς τα δικά του διαδοχικά τρίποντα (4/4) έδωσαν αέρα δέκα πόντων (36-26, 15’) στους γηπεδούχους, αλλά και ο Μουράτος με τη δημιουργία του (7ασίστ). Ο Αμερικανός σημείωσε 13 πόντους σ’ αυτό το διάστημα για να ακολουθήσουν και τα διαδοχικά λάθη του Άρη (σ. σ. 12 στο πρώτο ημίχρονο) μέσα από τα οποία το Λαύριο απέκτησε την ευκαιρία για εύκολους πόντους στο transition παιχνίδι φθάνοντας τη διαφορά στο +21 (53-32). Το επιμέρους σκορ σ’ αυτό το διάστημα ήταν 31-14 καθώς οι Θεσσαλονικείς έμειναν χωρίς πόντο στα τελευταία τρία λεπτά.  

Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 23 πόντων (61-38, 23’). Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Άρης απέδωσε καρπούς καθώς περιόρισε τη δημιουργία του Λαυρίου, αλλά στην επίθεση πλην του Γιάννη Κουζέλογλου ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχε αξιόπιστη λύση. Ως εκ τούτου η διαφορά δεν μειώθηκε περισσότερο από το -17 (68-51) στο τέλος της περιόδου.  

Στην τελευταία απόπειρα επιστροφής του Άρη στο παιχνίδι (73-59), το Λαύριο απάντησε με κάτι που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μακρινό σουτ. Έτσι η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα των 20 πόντων (79-59, 33:30). Κάπου εκεί έπεσαν και οι τίτλοι τέλους καθώς ο Άρης δεν είχε τρόπο επιστροφής και το Λαύριο δεν έδωσε σχετικό δικαίωμα.   

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 52-32, 68-51, 92-71