Skip to main content

Μπάσκετ:Συνεχίζονται κανονικά τα play off-Άκυρο σε Ολυμπιακό από ΕΣΑΚΕ

Οι Πειραιώτες ζήτησαν την ακύρωση της 26ης αγωνιστικής και κατ΄ επέκταση αναβολή των play offs, κάτι που απορρίφθηκε με ψήφους 13-1.

Να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα αποφάσισαν οι 13 από τις 14 ομάδες της Α1 στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, η οποία διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες.

Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να ξεκινήσουν κανονικά τα play offs (για σήμερα είναι προγραμματισμένοι τρεις αγώνες και τη Δευτέρα το ντέρμπι των «αιωνίων»), ενώ απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις που έθεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ολυμπιακός.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά η διαιτησία με τον Ολυμπιακό να επιμένει στους ξένους διαιτητές, ωστόσο, οι υπόλοιπες ΚΑΕ τάχθηκαν κατά αυτού του μέτρου.

Οι Πειραιώτες ζήτησαν την ακύρωση της 26ης αγωνιστικής και κατ΄ επέκταση αναβολή των play offs, κάτι που απορρίφθηκε με ψήφους 13-1, όπως έγινε ακριβώς και με την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει κατά του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο κ. Γαλατσόπουλος «πήραμε μία πολύ σημαντική απόφαση, να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των play offs μέχρι το τέλος. Μετά τη λήξη τους θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από «μηδενική» βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος».

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως οι 13 από τις 14 ΚΑΕ δεν επιθυμούν την αποχώρησή του από την προεδρία. Μένει, πλέον, να φανεί εάν ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά μετά από 48 ώρες να παίξει με τον Παναθηναϊκό, κάτι που εφόσον δεν πράξει θα υποβιβαστεί στην Α2