Skip to main content

Μπεγλίτης: «Δεν επιτρέπονται λανθασμένοι χειρισμοί και αντιφατικές δηλώσεις»

Για κυβερνητική πολιτική, που «δεν επιτρέπει λανθασμένους χειρισμούς και αντιφατικές δηλώσεις», κάνει λόγο ο αν. υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής»
Για κυβερνητική πολιτική, που «δεν επιτρέπει λανθασμένους χειρισμούς και αντιφατικές δηλώσεις», κάνει λόγο ο αν. υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Παραδέχεται ότι ο ίδιος και ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποτελούν «εκρηκτικό δίδυμο», αλλά σε «σκληρή καθημερινή δουλειά» και χαρακτηρίζει τη συνύπαρξή τους στο υπουργείο ως «συνεργασία υψηλών συχνοτήτων».

Ο κ. Μπεγλίτης εντοπίζει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης (στον τομέα της Άμυνας) στην «ειρηνική επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία», στο πλαίσιο της οποίας εγγράφεται η πρόσφατη απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τον Τούρκο πρωθυπουργό και στη διαχείριση των αμυντικών δαπανών, που «θα πρέπει να διασφαλίζουν την αναλογία της καλύτερης αποτελεσματικότητας με το μικρότερο κόστος».

Σε ό,τι αφορά στο νέο νόμο για την ιεραρχία και τις προαγωγές των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζει πως «κυρίαρχα στοιχεία θα είναι η αξιοκρατία, τα θεσμοθετημένα κριτήρια για την αξιολόγηση των στελεχών, η δυνατότητα ανέλιξης των ικανότερων και η αποφυγή αποστρατείας των στελεχών χωρίς τη θέλησή τους», ενώ διαβεβαιώνει ότι για το προσωπικό, που χρησιμοποιείται σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση και ότι «η 35ετία θα αποτελεί βασική υποχρεώση της υπηρεσίας και όχι του στελέχους, αλλά θα υπάρχουν και μέτρα αποθάρρυνσης όσων έχουν αξιοποιήσει το καθεστώς της μετεκπαίδευσης και απέκτησαν ειδικές γνώσεις με χρήματα της Πολιτείας».