Skip to main content

Μπαίνει από τώρα στο δημαρχείο ο Ζέρβας-Παρελθόν η κόντρα με Μπουτάρη

Εγκαθίσταται άμεσα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος - «Είχαμε παλαιότερα διάφορες, τώρα τελείωσαν», συμφώνησαν Μπουτάρης-Ζέρβας

Σε δικό του γραφείο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να εγκατασταθεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι συνεργάτες του προκειμένου να ενημερώνονται για θέματα του δήμου έως την 1η Σεπτεμβρίου, όπου θα αναλάβουν τη διοίκηση.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Ζέρβας με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.

Οι δύο άντρες δήλωσαν ότι άφησαν πίσω τις κόντρες που είχαν στο παρελθόν.

«Είχαμε μια εθιμοτυπική συνάντηση σε πολύ φιλικό κλίμα. Δήλωσα στον Κωνσταντίνο ότι ετοιμάζω να του παραδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα εγκατασταθεί σε ένα γραφείο εδώ η ομάδα του. Θα του παραδώσουμε ένα φάκελο με τις εκκρεμότητες, σε τι φάση βρίσκονται τα έργα, τις χρηματοδοτήσεις, για να μπορέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου να έχει ενημερωθεί. Του είπα ότι θα είμαι στη διάθεση του. Ο δήμος είναι ένας οργανισμός που προχωράει. Ο δημος δεν μπορεί να σταματήσει να εξυπηρετεί τους πολίτες, να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Είπαμε ότι έγινε έγινε. Είχαμε παλαιότερα διάφορες, τώρα τελείωσαν αυτές. Ο Κωνσταντίνος είναι ο νέος δήμαρχος και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του. Να βάλει κι αυτός τη σφραγίδα του», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στον δήμο. «Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ετυμηγορία τους έδωσαν ένα αποτέλεσμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου αλλά αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να υπάρχει ενημέρωση της καινούργιας διοίκησης από την απερχόμενη», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως ότι έχει γίνει στο παρελθόν μένει στο παρελθόν.

«Οι Θεσσαλονικείς κοιτάμε μπροστά. Κρατάμε ότι καλό έχει γίνει στην πόλη, διορθώνουμε ότι δεν κατάφερε να γίνει καλά και σχεδιάζουμε το μέλλον. Βαδίζουμε στη λογική της σύνθεσης, της συναίνεσης, ώστε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Κανείς δεν περισσεύει και καμία πρόταση δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να εχει επιτυχίες στο μέλλον. Ο δήμαρχος είχε την καλοσύνη να μας καλέσει αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή, όλο το καλοκαίρι εγώ και οι συνεργάτες μου θα ενημερωνόμαστε ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια και γνώση για όλα τα θέματα του δήμου για να έχουμε την 1η Σεπτεμβρίου ένα έτοιμο σχήμα για το καλό της Θεσσαλονίκης. Η επόμενη περίοδος θα είναι δημιουργική», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Ερωτηθείς για την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι από 1η Σεπτεμβρίου ο δήμος θα έχει ένα σχήμα βιώσιμο για τη λειτουργία του. «Η Θεσσαλονίκη δεν θα μείνει χωρίς διοίκηση», τόνισε, σημειώνοντας πως θα έχει επαφές αυτό το διάστημα και με άλλες παρατάξεις.

Ο κ. Ζέρβας προσήλθε στη συνάντηση συνοδευόμενος από τους τρεις εταίρους του, Πέτρο Λεκάκη, Μάκη Κυριζίδη και Χάρη Αηδονόπουλο.