Skip to main content

Μπαίνει και στην κυπριακή γεωργία η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας βρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ι. Κουφουδάκης και ο γενικός διευθυντής, Γ. Κορμέντζας

Τις εργασίες του Παγκύπριου Συνεδρίου Γεωργίας που έλαβε χώρα στη Λάρνακα, παρακολούθησαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κ. Ι. Κουφουδάκης και ο γενικός διευθυντής, κ. Γ. Κορμέντζας.

Ο κ. Κουφουδάκης, ως προσκεκλημένος ομιλητής, παρουσίασε προηγμένες τεχνικές προώθησης αγροτικών προϊόντων, βασισμένες στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και της γνώσης. Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Κύπρο, οι  κ.κ. Κουφουδάκης και Κορμέντζας επισκέφθηκαν τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και συναπάντησαν τον Επίτροπο κ. Τ. Ευθυμίου, με τον οποίο συζήτησαν ένα άμεσο πλαίσιο συνεργασίας προκειμένου η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ να προσφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στον ΚΟΑΠ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, κ. Ν Κουγιάλη, με τον οποίο συζητήθηκε η επέκταση του προτύπου του ΚΕΑ – Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών στην Κύπρο, στη βάση μιας σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με τη συμβολή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κ.κ. Κουφουδάκης και Κορμέντζας είχαν συνάντηση γνωριμίας με τον Γενικό Δ/τη της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, κ. Ν. Χατζηγιάννη.

«Οι συναντήσεις και οι σχετικές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με ένταση και στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, ενώ θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με τους τρόπους που η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα συνδράμει τον αγροτικό τομέα της Κύπρου, ένα σημαντικό κλάδο για την Κυπριακή Οικονομία», καταλήγει η ενημέρωση.