Skip to main content

Κορωνοϊός: Μπαίνει λουκέτο σε τρεις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Αναστολή λειτουργίας για τρεις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης - Εντοπίστηκαν παραβάσεις των μέτρων κατά τους ελέγχους από τη ΔΙΜΕΑ.

Λουκέτο σε τρεις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης μπαίνει λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η αναστολή λειτουργίας είναι για επτά ημέρες και αφορά τις λαϊκές αγορές της Μαρτίου - Βούλγαρη (Σαββάτου), της Ξηροκρήνης (Σάββατου) και της Κάτω Τούμπας- Άγ. Θεράποντας (Δευτέρα).

Οι τρεις λαϊκές αγορές κλείνουν για το χρονικό διάστημα από 10.12.2020 έως και 16.12.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι παραβάσεις αφορούσαν μη τήρηση των αποστάσεων αλλά και τη μη εφαρμογή της παράλληλης λαϊκής αγοράς. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ για κάθε λαϊκή αγορά στην αρμόδια Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών.

Για το θέμα και την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.