Skip to main content

Στήριξη από ΥΠΑΑΤ στα αγιορείτικα αγροτικά προϊόντα

Διαβεβαιώσεις του Μάκη Βορίδη στην αντιπροσωπεία της αρμόδια επιτροπής για την προαγωγή της αξίας των προϊόντων του Αγίου Όρους.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε σήμερα η Ιεροκοινοτική Επιτροπή του Αγίου Όρους αρμόδια για έργα του ΕΣΠΑ όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη με θέμα τα αγροτικά προϊόντα της Μοναστικής Πολιτείας.

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής μετείχαν οι Πατέρες Νικόδημος (Ι.Μ. Αγ. Λαύρας), Αντώνιος (Ι.Μ. Ιβήρων), Νικόδημος (Ι.Μ. Αποστόλου Παύλου) καθώς και ο Διευθυντής – Επόπτης Συντονισμού Λειτουργίας των Οργανωτικών και Τεχνικών Δομών της Ιεράς Κοινότητος Αγ. Όρους, Δημήτριος Σαμαράς.

Επεσήμαναν στον κ. Βορίδη ζητήματα τα οποία απασχολούν τη Μοναστηριακή Κοινότητα και κυρίως την αγροτική παραγωγή, τα αλιευτικά καταφύγια αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του Αγίου Όρους τα οποία παράγονται και τυποποιούνται με μοναδικές τεχνικές από τα Βυζαντινά χρόνια από τους μοναχούς που διαβιούν στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πλευρά του τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται αδιαλείπτως στο πλευρό της Ιεράς Κοινότητος και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προαχθεί η αγροτοδιατροφική αξία των μοναδικών αγιορείτικων προϊόντων.