Skip to main content

Μπαίνει στηθαίο στο σημείο καρμανιόλα στην είσοδο της Επανομής

Η λύση στο πρόβλημα ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αφού πολλοί οδηγοί συνήθιζαν να παραβιάζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή.

Τη λύση της τοποθέτησης στηθαίου επέλεξε η μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης για την είσοδο της Επανομής, ώστε να σταματήσει το συγκεκριμένο σημείο να είναι τόπος τροχαίων δυστυχημάτων.

Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αφού πολλοί οδηγοί συνήθιζαν να παραβιάζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή με τραγικά αποτελέσματα.

Αύριο ολοκληρώνεται το έργο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με  την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων από σκυρόδεμα επί του άξονα της 28ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής, στο ύψος του 1ου χλμ της επαρχιακής οδού (από την είσοδο της Επανομής έως το φανάρι αναστροφής) για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας.

Αντικείμενο του έργου είναι τόσο η τοποθέτηση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, όσο και η αντικατάσταση των υφισταμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα η οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και μελλοντικός στόχος είναι να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα αναχαίτισης σε όλα τα επικίνδυνα σημεία της Περιφέρειας. Μ' αυτόν τον τρόπο μπαίνει  τέλος στην αυθαίρετη οδηγική συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας την ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων.