Skip to main content

Μπαίνει στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη

Η σημερινή νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο όπεν της Οστράβας που την οδηγεί στον τελικό την βάζει στην δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε, είναι πλέον μέλος της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μια ραγδαία άνοδο μέσα στο 2021 και με διαδοχικές επιτυχίες κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα.

Η Ελληνίδα τενίστρα αναδείχθηκε νωρίτερα νικήτρια μετά από ένα δυνατό αγώνα επί τις 20χρονης Πολωνής Ιγκα Σβιάτεκ με 6-4, 7-5 και προκρίθηκε στον τελικό του Ostrava Open. Αυτή της η νίκη την οδήγησε ακόμα μια κοντά στο μεγάλο της στόχο της που είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα, η Ανέτ Κονταβέιτ επικράτησε 2-0 στον άλλο ημιτελικό της Πέτρα Κβιτόβα. Η Τσέχα, που έχασε στην... έδρα της, βρισκόταν ως τώρα στη 10η θέση της κατάταξη, η οποία από την επόμενη εβδομάδα θα ανήκει στη Μαρία Σάκκαρη!

Εάν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι στο Νο9 και εάν δεν τα καταφέρει θα είναι στο Νο10. Η Μαρία Σάκκαρη ταξίδεψε στην Οστράβα ως Νο12 κόσμου και άφησε πίσω τις την Κβίτοβα και την Μπένσιτς για να εισέλθει στην δεκάδα.

Η Ελλάδα από την Δευτέρα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο top-10 αφού στην κατάταξη της ATP ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σταθερά στο Νο3. O Στέφανος Τσιτσιπάς εισήλθε πρώτη φορά στο top-10 στις 4 Μαρτίου 2019 και έχει πλέον 112 εβδομάδες στην δεκάδα και 33 στο top-5.