Skip to main content

Μπαίνουν εμπόδια στην Αγ.Μηνά για να μην παρκάρουν οχήματα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης περιμένει τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο προκειμένου να υψώσει τις μπάρες.

Εν αναμονή της δημοσίευσης του ΦΕΚ για τη μετατροπή της οδού Αγίου Μηνά από δρόμο ήπιας κυκλοφορίας σε πεζόδρομο βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις για την αποτροπή της στάθμευσης οχημάτων στο αναπλασμένο τμήμα της οδού.

Όπως έγραψε εχθές η Voria.gr, μόλις τρεις ημέρες μετά τα εγκαίνια του πεζοδρόμου, στον οποίο βρέθηκαν οι ιστορικές ράγες του τραμ που διερχόταν από το κέντρο της πόλης, ασυνείδητοι οδηγοί αψήφησαν τα εργοταξιακά κάγκελα, μπήκαν στον δρόμο και στάθμευσαν τα οχήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οδός είχε προγραμματιστεί να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ωστόσο με την ανεύρεση των γραμμών του παλιού μέσου μεταφοράς, ο δήμος σε συνεργασία με την Εφορεία Νεότερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας έλαβαν την πρωτοβουλία να πεζοδρομηθεί.

«Περιμένουμε εντός των ημερών τη δημοσίευση του ΦΕΚ για να μπορέσουμε να παρέμβουμε» αναφέρει, μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς και εξηγεί πως πλευρικά του δρόμου, στη συμβολή του δηλαδή με την Ίωνος Δραγούμη και τη Βενιζέλου, θα εγκατασταθούν συνολικά τέσσερις μπάρες με στόχο να αποτραπεί η διέλευση και κατ'επέκταση η στάθμευση των οχημάτων. «Οι μπάρες θα κατεβαίνουν κατά τη διάρκεια ισχύος του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και θα υψώνονται όταν αυτό θα λήγει» προσθέτει.

Ο ίδιος προγραμματισμός ισχύει και για το αναπλασμένο τμήμα της οδού Αποστόλου Παύλου μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο. «Οι αρχικές μελέτες έγιναν για δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και στη συνέχεια βλέποντας το κυβολιθικό και τη διαμόρφωση των οδών αποφασίσαμε να πεζοδρομήσουμε τις οδούς» τονίζει ο κ. Παππάς, κάνοντας λόγο για έργα - παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν και δίνουν υπεραξία στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.