Skip to main content

Μπερλουσκόνι: Ζούμε σε δημοκρατική χώρα, όχι σε αστυνομοκρατούμενη

Σε νέο του τηλεοπτικό μήνυμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και πάλι στο σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέϊτ» και στις διάφορες προεκτάσεις του.

Σε νέο του τηλεοπτικό μήνυμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και πάλι στο σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέϊτ» και στις διάφορες προεκτάσεις του.

«Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και όχι σε αστυνομοκρατούμενη. Δεν πρέπει να μας επηρεάσουν αρνητικά τα εισαγγελικά έγγραφα, τα οποία, άλλωστε, δεν έγιναν δεκτά από την ειδική επιτροπή της βουλής που τα ανέγνωσε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο «Καβαλιέρε».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να κριθεί, για την όλη υπόθεση, «όχι όμως από την εισαγγελία του Μιλάνου, αλλά από το ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς».

Σε ότι αφορά, γενικότερα, τις εισαγγελικές έρευνες σε βάρος του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι «το βουνό λάσπης σε βάρος του και οι σειρά ανεδαφικών και κωμικών κατηγοριών των τελευταίων δεκαεπτά χρόνων δεν οδήγησαν τους δικαστικούς σε κανέναν απολύτως αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το τελευταίο «πάρτι» στην βίλα του μεγιστάνα-πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου και η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό από τον λογιστή του «μίστερ τιβί» πριν μόλις τρεις εβδομάδες, λίγα εικοσιτετράωρα, δηλαδή, πριν ξεσπάσει το όλο σκάνδαλο των «εκ του σύνεγγυς συναναστροφών» του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της περιφερειακής συμβούλου Νικόλ Μινέττι, η οποία κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας, έκανε γνωστό ότι «η πελάτης του πρόκειται να παρουσιασθεί ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου την πρώτη του Φλεβάρη, ημέρα κατά την οποία ελπίζει να αποφύγει την γνωστή πολιορκία των δημοσιογράφων».

Μετά, δε, την αποδυνάμωση της νομικής ασπίδας που πάγωνε τις δίκες σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού ορίσθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου νέα δικάσιμος που αφορά την υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αδήλωτα κεφάλαια του ομίλου Μέντιασετ. Στους κύριους κατηγορούμενους είναι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την υπόθεση «Ρούμπι Γκέϊτ», οι δικαστικοί του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι εννοούν να ακολουθήσουν κατεπείγουσα διαδικασία για να μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη το γρηγορότερο δυνατό.