Skip to main content

Μπεσίκτας: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικ;a του CL

Η Μπεσίκτας τερμάτισε φέτος στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά βρέθηκε στο Champions League, μετά την τιμωρία της Τραμπζονσπόρ από την UEFA.

Η Μπεσίκτας, ολοκλήρωσε τη σεζόν, τερματίζοντας τρίτη στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, πίσω από την πρωταθλήτρια, Μπασάκσεχιρ και τη δεύτερη, Τραμπζονσπόρ, αλλά πήρε τη θέση της ομάδας από την Τραπεζούντα, λόγω τιμωρίας από την UEFA.

Προπονητής της, από τον περασμένο Ιανουάριο, είναι ο 47χρονος Τούρκος, Σεργκέν Γιαλτσίν και φυσικά, όπως συνηθίζεται στις μεταγραφικές περιόδους για τις μεγάλες τουρκικές ομάδες, τα σενάρια και οι φήμες είναι πάρα πολλά.

Σε σχέση με το πως ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν, η Μπεσίκτας, μετράει δύο σημαντικές απώλειες.

Η μία του 31χρονου αριστερού μπακ, Τσανέρ Ερκίν, ο οποίος ήταν πρώτος στις ασίστ πέρσι και έφυγε ως ελεύθερος για τη Φενέρμπαχτσε. Η δεύτερη, του έμπειρου επιθετικού, Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος συνεχίζει κι αυτός ως ελεύθερος, στη Γαλλία και τη Λίλ.

Ο δανεισμός του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ από τη Φιορεντίνα, έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει προκύψει προς το παρόν κάποια εξέλιξη για την παραμονή του, όπως επίσης κάτι ανάλογο έχει γίνει και με τον Ελνένι της Άρσεναλ και του Ντιαμπί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Σημαντικές απώλειες κι αυτοί.

Επίσης, μετά από επτά χρόνια στην ομάδα, στα 37 του, ο Ατίμπα Χάτσινσον, αποτελεί παρελθόν φέτος, ενώ ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός του αριστερού μπακ, Πέντρο Ρεμπόσο, από την Γκινγκάμπ.

Μέχρι στιγμής, η Μπεσίκτας δεν έχει ανακοινώσει κάποια μεταγραφή, με τις προσθήκες στο ρόστερ της, να έχουν να κάνουν με διάφορες επιστροφές από δανεισμούς.

Φυσικά, οι φήμες και τα σενάρια στην Τουρκία, είναι πολλά με τη Μπεσίκτας να έχει ασχοληθεί ενεργά για την αγορά του Τσούμπα Άκπομ από τον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει ως τώρα η υπόθεση.

πηγή: paok24.com