Skip to main content

Μπήκαν οι υπογραφές για το κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών

Ο δήμαρχος της πόλης Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Γιώργο Βασιλειάδη για τη χρηματοδότηση του έργου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συνάντηση με το δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στη μακεδονική πόλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Σερρών για την κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το έργο είναι προϋπολογισμού 64.000 ευρώ και οι εργασίες που προβλέπονται είναι: Τοποθέτηση σωληνώσεων για την υδροδότηση των πυροσβεστικών φωλιών, τοποθέτηση πυροσβεστικού συγκροτήματος, τοποθέτηση δεξαμενής νερού, τοποθέτηση συστήματος κατάσβεσης, εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης, προμήθεια πυροσβεστήρων, τοποθέτηση δύο πυράντοχων θυρών.

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για τη χρηματοδότηση του έργου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τονίζοντας τη σημασία της κατασκευής πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο Σερρών, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο της πόλης να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την αδειοδότηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σερρών ζήτησε από το υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τη συνδρομή του, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση για πυροπροστασία προκειμένου να  προχωρήσει η αδειοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Σερρών, καθώς και του Εθνικού Σταδίου. Ο κ. Αγγελίδης παρέδωσε στον κ. Βασιλειάδη φάκελο με τη μελέτη για την ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου Ομόνοιας και τη μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Ιωάννη, έργα τα οποία ξεκίνησαν από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και παραμένουν ημιτελή, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα από τα δύο έργα πυροπροστασίας και αναφερόμενος στις αθλητικές υποδομές που απομένουν να ολοκληρωθούν, είπε ότι θα πρέπει ο προσανατολισμός να κινείται σε λύσεις οικολογικού ενδιαφέροντας, γιατί σε αυτές τις εποχές η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο να συντηρήσει αθλητικά κτίρια υψηλού κόστους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχάρη τον δήμαρχο Σερρών για τις έγκαιρες ενέργειες του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν οι οριστικές αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και η επόμενη συνάντηση τους προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Ιανουάριο 2017.