Skip to main content

Μπήκε πεντάδα ο Άρης, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Βικελίδης» (video)

Με τον Ματέο Γκαρσία να δίνει τη λύση για 2η σερί αγωνιστική, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν τους Ηπειρώτες και ξεπέρασαν τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Την αγωνιστική του άνοδο πιστοποίησε ο Άρης που επικράτησε επί τους ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 19η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» ξεπέρασαν τον Παναθηναϊκό (έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία) και σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 29 βαθμούς ενώ αντίθετα οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην 14η με 17.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και την κατοχή της μπάλας όμως δεν κατάφερνε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Ηπειρώτες έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης στο 20’ όταν ο Σεργκελασβίλι εκτέλεσε φάουλ και έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα βρήκε στον Τζημόπουλο με τον Κουέστα να αποκρούει ενστικτωδώς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κόρχουτ αλλά ο Ούγγρος είχε γυρισμένη την πλάτη του και ο διαιτητής Κουμπαράκης άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη είχε τη δική του ευκαιρία στο 30’ όταν ο Ματέο Γκαρσία έπιασε ωραίο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ στο 34΄ο Λάρσον μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε μεγάλη φάση ένα λεπτό αργότερα καθώς ο Σεργκελασβίλι σέντραρε ωραία από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης έπιασε καλή κεφαλιά από μακριά όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κουέστα. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους καθώς στο 45΄ο Ντιγκινί έπιασε μακρινό συρτό σουτ αλλά ο Βελλίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά στο 55΄όταν ο Ματέο Γκαρσία σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε με τις γροθιές ενώ στο 59΄ο πορτιέρε του ΠΑΣ απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Σιώπη.

Μάλιστα, ο Βελλίδης ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 74΄καθώς επενέβη σωτήρια στο πλασέ του Ματέο Γκαρσία κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Οι Ηπειρώτες απείλησαν και αυτοί στο ίδιο λεπτό καθώς ο Μάνος πλάσαρε αλλά αρχικά ο Κουέστα απέκρουσε και έπειτα ο Δεληζήσης έσωσε την εστία της ομάδος του.

Τη λύση για τον Άρη έδωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Ματέο Γκαρσία όταν στο 76΄ο Μαρτίνες σούταρε έξω από την περιοχή με το αριστερό, ο Βελλίδης έπεσε και απέκρουσε αλλά ο άσος των «κιτρινόμαυρων» πλάσαρε από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.