Skip to main content

Μπίλλιας: Τα πρώην στρατόπεδα «πρεσβευτές» μια νέας αισθητικής

Η απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι μια σημαντική απάντηση στο έλλειμμα Δημόσιου Χώρου, είπε ο Πάρις Μπίλλιας

Τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, Πάρις Μπίλλιας.

Ο κ. Δεμουρτζίδης ενημέρωσε τον κ. Μπίλλια για τη πορεία της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και τόνισε ότι ο Δήμος έχει σχέδιο χρηματοδότησης αυτής της αξιοποίησης και με πόρους εκτός των ορίων του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρις Μπίλλιας τόνισε τα εξής:

«Η απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, είναι μια σημαντική απάντηση στο έλλειμμα Δημόσιου Χώρου που παρατηρείται στο πολεοδομικό συγκρότημα και ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά του. Είναι επίσης σημαντικό, το γεγονός, ότι η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, θα βασιστεί στη μελέτη που διακρίθηκε στον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Η προσφυγή σε διακεκριμένες και βραβευμένες μελέτες για τα πρώην στρατόπεδα, μπορούν να τα καταστήσουν “πρεσβευτές” της νέας αισθητικής που πρέπει να έχει ο Δημόσιος Χώρος στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη λογική την υπηρέτησα τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, θα την υπηρετήσω, με την εντολή των συμπολιτών μας και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, από τον Σεπτέμβριο του 2019».